17 Ocak 2010 Pazar

Klasik Müzik Ayın 14’ü Kadar Güzeldir


İstanbul Klasik Müzik Kulübü’nün “Klasik Müzik Ayın 14’ü Kadar Güzeldir” sloganlı ilk gecesi 14 Ocak Perşembe akşamı Beyoğlu’ndaki KV Cafe’de yapıldı. 19.30’da başlayan gece 22.30-23.00 sularında sona erdi. Gecemizin konuğu piyanist Gülsin Onay renkli sohbetinin yanısıra yarım saati bulan piyano resitaliyle bu ilk buluşmamıza katılan 103 “kulüp üyesi”ne çok güzel dakikalar yaşattı. Gecede sırasıyla Chopin, Schumann, Haydn ve Saygun çalan Gülsin Onay’ın ardından minik sahnemize çıkan sürpriz sanatçılarımız kontrtenor Kaan Buldular (Handel), piyanist Birsen Ulucan (Medtner) ve klarinetist Ecesu Sertesen (Ravel, Rossini) harika performanslarıyla bol alkış aldılar. Gülsin Onay’ın matematikçi eşi Tony Scholl de davetlilere piyanoda minik bir Schoenberg hediyesi sundu. Bu arada ekteki fotoğrafların yarısı Tony Scholl’e aittir, ona da çok teşekkürler!

Güzel bir gece oldu galiba J Kaçıranlar, gelemeyenler için şubat, mart, nisan buluşmalarında görüşmek üzere diyelim! Mayıs’ta da tekne turumuz var, İsmail Bey’in duyurduğu gibi!

Geceye katılan Ankaralı dostlarımız Buğra Gültek ve İlker Ersil, yakın tarihte büyük bir Ankara buluşması için şimdiden kolları sıvadılar. İzmir’de de Sercan Engerek dostumuz çalışmakta halen. Antalya’da Hasan Hüseyin Bey’den, Bursa’da Yelda Nihan Hanım’dan ümitliyiz! Arkadaşlar payitaht ile aynı tarihte olmasın lütfen sancaklardaki buluşmalar ayıp olur! J


Sevgiler,

Serhan Bali

Andante

Türkiye'nin Klasik Müzik Dergisi

Turkey's Classical Music Magazine

http://www.andante.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder